Mat med Smak

Mat med Smak är Norlandia Förskolors måltidskoncept. Genom en god och medveten matlagning från grunden, serverar vi vällagade och smakrika måltider som ger barnen den energi och näring de behöver.  

Måltidsvision

Vi vill skapa livslånga positiva matvärderingar

Fokus på måltiden som helhet

För att skapa matglädje hos barnen har vi ett helhetstänk kring varje måltid. Måltiden är ett större begrepp som omfattar allt från val av råvara och tillagning till hur maten serveras, i vilken miljö och med vilka människor. Vi strävar efter att måltiden ska bli en så positiv upplevelse som möjligt.

Mätt på rätt sätt

Mätt på rätt sätt är ett begrepp vi använder för att påminna oss om att måltiderna vi serverar innehåller rätt näringsämnen. Det innebär att vi bland annat använder bra och nyttiga fetter, råvaror som främjar en jämn blodsockernivå samt minimerar onödiga tillsatser. Vi utgår från rådande näringsrekommendationer när vi lagar vår mat.

Minikockar

Barnen är involverade i förskolans matlagning. När tillfälle ges får barnen hjälpa till att förbereda och tillaga måltider tillsammans med kocken.

Barnen kan till exempel få baka, fixa salladen eller hjälpa till att duka fint. Teman i undervisningen kan speglas i maten som serveras.

Nätverk för kockar

Våra kockar träffas regelbundet för att utveckla våra måltider och skapa nya goda menyer. Tillsammans med vår kost & måltidschef säkerställer vi fortbildning och utveckling inom kost och måltider.